KLUBIN AUKIOLOAJAT

Klubi avoinna:
 

Ark: 10-19
La 10-18

Su 10-19

(sää varaus)


Green Fee
40€
(päivä)


Caddiemaster
02 537 4999

   

 

TAPAHTUMAT

123
<<       8 / 2023       >>
MaTiKeToPeLaSu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

YHTEISTYÖKUMPPANIT
"klikkaa" logoa

 

...
Bestron Oy
 
   
   
   


KAPTEENIN AJATUKSIA!  

 

Kapteenin kevätterveiset!

Vahvasti alkaa vaikuttamaan siltä, että lumisateita ei enää olisi tulossa ja päästäisiin itseasiaan, eli golfaamaan!

Itse olen ollut paljon mukana erilaisissa liikunta- ja urheiluharrastuksissa, mikä on laittanut miettimään eri lajien ominaispiirteitä ja vaikkapa lajin aloittamisen kynnystä. Golf on lajina hyvin omanlaisensa. Golfissa ei välttämättä mennä siellä fyysisen suorituskyvyn yläalueella. Golfissa ei myöskään tarvitse voittaa vastustajaa pallorallissa, kuten vaikka tenniksessä tai muotipeli padelissa. Golfin kiehtovuus syntyy vahvasti siitä, että pelaat peliä kenttää ja itseäsi vastaan. Periaatteessa kaikki on omissa käsissä, vastustaja ei pääse sotkemaan tai vaikeuttamaan omaa suoritustasi. Se on sitten enää itsestä kiinni. Tässä lajissa voidaan sanoa ihan oikeasti ”lähden tekemään omaa suoritusta”.

Pohditaan hieman golfin aloittamisen kynnystä. Golfin aloittaminen juniorille, kerran viikossa kesäloman aikana ilmaiset golftreenit ja kesän päätteeksi saa Green Cardin, jolla voi aloittaa pelit kentällä. Tästä eteenpäin seurassamme junnut pelaavat jäsenmaksun (tällä hetkellä 35€/pelikausi) hinnalla 18 ikävuoteen asti. Välineitä kun mietitään, klubilta voidaan lainata maksutta välineet junnulle harjoitusalueelle tai pelikierrokselle. Erilaisilta nettikirppareilta löytyy hyvin helposti melko huokealla junnujen golfsettejä. Se että kuinka monella ei-golfaavalla ihmisellä on golfista mielikuva ”halpana harrastuksena” onkin sitten ihan eri juttu.  TÄSSÄ KOHTAA HALUAN HAASTAA KAIKKI NAKKILA GOLFIN PELAAJAT KERTOMAAN AINAKIN KAHDELLE LAPSIPERHEELLE KUINKA HIENO JA HALPA HARRASTUS GOLF OLISIKAAN PERHEEN PIENIMMILLE.

Mikä on ollut hienoa huomata, että Juha-Matin Green Card-kurssit ovat vuodesta toiseen täynnä uusia pääsääntöisesti aikuisharrastajia. Haasteeksi muodostuu, kuinka saadaan uudet harrastajat pysymään lajin parissa. Golf on pelinä sen verran haastava, että alkuvaiheessa ei välttämättä hahmota mikä mättää (ja eikä muuten aina myöhemminkään 😊). Seuralla on ollut kokeneempia kummipelaajia, joihin voi ottaa yhteyttä ja lähteä kierrokselle tai vaikka treenaamaan heidän kanssaan. Kummipelaajat pystyvät antamaan vinkkejä, joilla oma lyönti paranee ja pelistä tulee mielekkäämpää. Kummipelaajien yhteystiedot, löytää klubin ilmoitustaululta. Mahdollista olisi myös järjestää jatkossa kummipelaajailtoja, joihin voisi ilmoittautua klubilla etukäteen. Seurana haluamme tehdä kaiken mahdollisen sen eteen, että saisimme uusia pelureita, useaksi vuodeksi Teistä aloittelevista pelaajista! Olette meille erittäin tärkeitä.

Kilpailuihin osallistuminen voi tuntua monesta aloittelevasta golffarista korkealta kynnykseltä ylittää. Mielikuva siitä kilpailusta ensikertalaiselle voi olla vääränlainen. Itseasiassa kisat ovat mukavia tapahtumia missä on rento tunnelma. Tapaat uusia ihmisiä, jotka ovatkin 18 reiän jälkeen jo ihan tuttuja, joiden kanssa voi lähteä kierrokselle jatkossa helposti, kun ollaankin jo tuttuja! Sitten mennään klubille syömään Nakkila Golfin keittiömestarin erinomaista lounasta (allekirjoittaneelle tämä on usein kisojen kohokohta, kuhan ei oo kinkkukiusausta). Hyvällä tuurilla tai jopa taidolla saattaa saada jonkin kivan palkinnon! TÄSSÄ KOHTAA HAASTANKIN JOKAISEN ALOITTELEVAN GOLFFARIN OSALLISTUMAAN TÄNÄ KESÄNÄ YHTEEN KISAAN. VAROITUS! SIIHEN VOI JÄÄDÄ KOUKKUUN.

 

Klubikapteeni,

Pekka Nylund

050-5961281 (Whats appilla tavoittaa parhaiten)

pekkanylund@yahoo.com


 

Kapteenin kevät-tervehdys!                                24.04.2020

Hei, olen Kata Kaisla, uusi klubikapteeninne tälle kaudelle.  Iso kiitos Marko Luukkoselle menneistä kapteenivuosista!

Olen Nakkila Golfin kasvatti, 11. pelivuosi on alkamassa ja siirryn tälle tontille lady-kapteenin roolista.  Irina Suvala jatkaa lady-kapteenina ja ottaa vetovastuun naisten toiminnasta. Ja vaikka molemmat kapteenit ovatkin nyt naispuolisia niin myös miehet ovat edelleen lämpimästi tervetulleita kentällemme 😊.

Odotamme varmasti kaikki jo innokkaana kauden avausta, kisoja, kursseja ja pelikavereiden jälleennäkemistä talven jälkeen!

Elämme nyt poikkeuksellista kevättä ja seuraamme tarkoin sekä hallituksen, että Golf-liiton ohjeistuksia sekä rajoituksia koskien pelaamista Korona-viruksen aikakautena.  Päivitämme nettisivuillamme Nakkila Golfin käytännöt ja ohjeistukset poikkeusaikana.  Toivomme ja edellytämme, että kaikki Nakkilan kentällä pelaavat noudattavat näitä ohjeita tarkoin. Rajoitukset ja ehkä turhan tiukoiltakin tuntuvat ohjeistukset ovat meidän kaikkien etua ja erityisesti turvallisuutta ajatellen laadittu. Päästään varmasti vielä nauttimaan tästä harrastuksestamme ilman rajoituksia kunhan nyt maltetaan hetki odottaa!

Valitettavasti kurssien/kisojen/opetuksien ja koulutusten aikatauluja olemme joutuneet muuttamaan ja alkukeväälle suunniteltuja tapahtumia perumaan, mutta vahvasti uskomme, että saadaan vielä tälle kaudelle mahtumaan kalenteriin paljon mielenkiintoista! Pro Juha-Matti Vuorinen päivittää suunniteltujen kurssien aikatauluja tilanteen mukaan ja myöskin suunniteltu kisakalenteri vahvistetaan niin pian kuin mahdollista.

Tämä vuosi on Nakkila Golfille erityinen myöskin siitä syystä, että nyt on juhlavuosi, vietetään seuran 20v-synttäreitä. Hiphei ja onnea Nakkila Golf! Tiedossa on - mikäli korona-poikkeustilanne sallii-  juhlakisat ja juhlailta. Näistä tiedotetaan enemmän myöhemmin.

Pidetään yllä Nakkilan erityistä, positiivista maalaiskentän mainetta ja tehdään yhdessä golfin peluusta mielyttävää sekä oman seuran jäsenille, että vieraspelaajille.

Loistavaa pelikesää kaikille, nähdään kentällä! Minut tavoittaa kata.kaisla@gmail.com / 040-5574337.

t.Kata

 

                                  

   

        

 

 

Morjens!

Kevät on pitkällä ja kentille pääsy lähenee. On aika kaivaa pelikamat varastosta ja katsastaa välineet kuntoon. Viimehetken hankintoja ehtii vielä tekemään jos on puutteita ja greenihaarukka on yksi golffarin tärkeimmistä välineistä. Jos se on hukassa niin kipinkapin Golf Jurtaan! :D

Kun saavumme klubille, muistamme tervehtiä toisia. Seurassamme on hyvä henki ja klubille on aina mukava tulla. Toivotamme myös vieraspelaajat tervetulleiksi ja tarvittaessa opastamme, jos joku neuvoa tarvitsee. Ilo, yhteenkuuluvuuden tunne ja kannustaminen saa kaikki hyvälle mielelle ja positiivinen energia saa palaamaan harrastuksen pariin helposti uudelleen.

Kierrokselle lähdettäessä lähtöaikoja tulee ehdottomasti noudattaa. Se on ehdottoman tärkeää sujuvan pelinopeuden ylläpitämiseksi. Jo muutaman minuutin varastaminen ykkös- tai kymppitiillä kostautuu nopeasti ja pelaaminen menee seisoskeluksi. Lisäksi se tuntuu epämiellyttävältä edessä oleville. Onkin syytä muistuttaa, että tässä kohtaa edessä olevat eivät pelaa liian hitaasti, vaan te olette avanneet pelinne liian aikaisin. Eli tarkkuutta peliaikojen noudattamiseen heti alkukaudesta. 

Tämän kesän kilpailuissa on yritetty tuoda uusia pelimuotoja kentällemme ja kilpailujen kehitystyö on käynnissä kokoajan. Isoja muutoksia on vaikea toteuttaa nopeasti, mutta ihan hyvä alku on saatu aikaiseksi. Olemme pieni seura ja resurssit on rajalliset. Olemme saaneet holari palkinnon jokaiselle par3 väylälle, ensimmäiselle kilpailussa holarin tehneelle. Paljon onnea jokaiselle yritykseen! 

Lisäksi Lady toiminnassa on tapahtunut muutoksia. Katariina Kaisla on uusi Lady kapteeni ja myös Katariinaan voi olla yhteydessä kaikkiin pelaamiseen, sekä Lady toimintaan liittyvissä asioissa. Yli-Hannukselan Mauri jatkaa seniori puolella loistavaa työtä ja pitää seniorit liikkeellä. Tehdään kaikki yhdessä tästä kesästä iloinen ja positiivinen. Annetaan naurun raikaa ja nautitaan yhteisestä harrastuksesta positiivisella asenteella, meidän kentällä!

Oikein hyvää alkavaa pelikesää ja nähdään klubilla! 

Klubikapteeni

Marko Luukkonen

 

 

Tervehdys!

Nimeni on Marko Luukkonen ja aloitan klubikapteenina Arin jätettyä tehtävät. Aluksi haluankin       kiittää Aria menneistä vuosista!

Olen pelannut golffia Nakkilassa toukokuusta 2010 alkaen. Pelaan kesäisin paljon, vietän aikaa klubilla ja kulutan myös paljon aikaa harjoitusalueilla. Minut näkee siis useasti klubilla tai sen välittömässä läheisyydessä.

Pyrin kehittämään ja ylläpitämään seuran omaa henkeä. Tulen toimimaan uusien jäsenien tukena, sekä aktiivijäsenien äänenä johtokunnassa. Pyrin myös mahdollisuuksien mukaan vierailemaan jokaisella green card kurssilla. Käyn myös junnutreeneissä tsemppaamassa ja kannustamassa uusia golfkykyjä hienon harrastuksen pariin. Valvon myös etikettiin ja peliturvallisuuteen liittyviä asioita. Minuun saa olla yhteydessä kaikkiin pelaamiseen ja toimintaan liittyvissä asioissa.

Mikä on kapteeni? Mikä on kapteenin rooli golfseurassa?


Kapteeni toiminnallaan ja esimerkillään luo seurahenkeä, yhteenkuuluvuutta ja viihtyvyyttä. Kapteenin vastuulla on seurassa golfin sääntöjen ja hyvän golfkäytöksen etiketin noudattaminen. Kapteenin keskeinen tehtävä on vaalia ja luoda seuraan ”me henkeä”.
Kapteenin tehtäviin kuuluu luoda yhteyksiä naapuriseuroihin kilpailullisen tai muun yhteistoiminnan käynnistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Viihtyvyys koostuu monista pienistä osasista, joihin kapteeni voi tehokkaasti vaikuttaa. Kapteeni vastaa siitä, että kaikki pelaajat noudattavat turvallista, toiset pelaajat huomioon ottavaa ja kenttää säästävää pelitapaa. Pukeutumisohjeiden noudattaminen ja pelin nopeus ovat myös kapteenin vastuulla. Golfin sääntöjen noudattaminen seurassa on kapteenin vastuulla. Kapteeni tukee ja aktivoi seuran eri jäsenryhmiin toimintaansa kohdistavia toimikuntia. Kapteenilla on velvollisuus puuttua kaikkiin sääntö- ja etikettirikkeisiin omalla kentällään ja oman seuran jäsenten rikkeisiin muiden seurojen kentillä. Kapteeni voi rikkeen tapahduttua annetun toimivallan puitteissa:
   •neuvoa ja opastaa pelaajaa
   •antaa huomautuksen
   •antaa määräaikaisen peli-, oleskelu- tai kilpailukiellon
   •ehdottaa hallitukselle jäsenen erottamista seuran jäsenyydestä.

(otteita Suomen Golfliiton Kilpailu- ja pelikäsikirjasta)

Ajatuksiani uutena kapteenina!

Kevät tekee tuloaan ja pelikausi lähestyy. Nyt onkin sopiva aika tutustua golf etikettiin ja kerrata golffin sääntöjä. On kaikki sitten kirkkaana mielessä kun taas klubille astelee ja lähtee palloa kentälle lyömään. Golffia siis pelataan palloa mailalla lyöden, ei esimerkiksi potkimalla, mutta senhän kaikki green cardin suorittaneet jo tietääkin. Golffissa pallon potkimisesta seuraa rangaistus ja se kyllä näkyy ikävästi tuloskortissa, sekä aiheuttaa ikäviä tilanteita peliryhmän kesken sekä golfyhteisössä. Golf etikettiä voi kerrata vaikka sivujemme vasemmasta yläkulmasta, kohdasta pelaaminen ja sieltä golf-etiketti. Paikallissäännöt löytyvät kohdasta kenttä ja paikallissäännöt. Myös virallista sääntökirjaa voi muistin virkistämiseksi tutkailla. Itse osallistun keväällä seuratuomarikurssille.

Myös talviharjoittelun voi vielä käynnistää, mikäli ei ole vielä ehtinyt. On sitten keväällä heti svingi kunnossa kun kentälle pääsemme. Golf Jurtassa on hyvät mahdollisuudet lyöntianalysaattoreineen korjailla lyöntiä kuntoon, jos korjattavaa on ja Kokemäellä Pitkäjärven hallissa voi harjoitella lähipeliä, puttaamista ja bunkkerista selviytymistä. Huhtikuun lopusta alkaen on sitten Nakkilassa mahdollista päästä huippu oppiin, kun yksi suomen parhaista ja halutuimmista PRO opettajista, Juha-Matti Vuorinen, saapuu Thaimaan lämmöstä sorvin ääreen. Juha-Matilla kalenteri täyttyy yleensä aika nopeaan, eli kannattaa olla ajoissa yhteydessä Juhikseen, jos hänen tunneilleen kevään ja kesän aikana haluaa. Juha-Matin yhteystiedot löytyy sivuiltamme kohdasta yhteystiedot.

Sitten ajatuksia itse pelaamisesta ja siihen liittyvistä asioista. Itse pelaan kesäisin paljon ja välillä törmää tilanteisiin, jossa joku kertoo, että joku oli ehkä kuullut, että joku oli vissiin nähnyt, että se teki sitä ja tätä.. yms. Selvittäkää epäselvät tilanteet heti ryhmänne kesken kun sellainen eteen tulee. Jokainen tietää, että kaverille ei ole helppo antaa rangaistusta ja huomauttaa etiketin vastaisesta toiminnasta, mutta säännöt koskevat kaikkia ja niistä huomauttamisesta ei tule loukkaantua! Olemalla rehellinen itselleen ja pelaamalla niin kuin säännöissä on sallittu, pelaaminen on mukavaa, eikä ikäviä tilanteita pääse syntymään. Omatunto on myös hyvä mittari. Itse en ainakaan voisi iloita par tuloksen tekemisestä, jos olen väylällä huijannut, kun muut eivät näe. Golffissa on olemassa tasoitusjärjestelmä juuri sitä varten, että voimme kaikki pelata kilpaa toisiamme vastaan. Tasoituksilla pelaamiseen ei sisälly pallon potkiminen, heittäminen, siirtely tai taskusta "huomaamatta" peliin pudotettu pallo, kun virallinen pelipallo on hukassa. Kannattaa jo harjoituskierroksilla opetella lyömään varapalloa niin se tulee kilpailutilanteessa selkärangasta. Tämä nopeuttaa myös pelaamista ja kenttä rullaa mukavasti. Muistamme myös FORE huudon kentällä, jos on pienikin vaara, että pallo voisi osua toiseen ihmiseen. Mieluummin huutaa FORE turhaan, kun jättää huutamatta. FORE huudosta ei kukaan naljaile, mutta sen huutamatta jättämisestä tulee sitä kuuluisaa sanomista ja jälkipyykkiä.

Viime kesänä greenimme oli todella loistavassa kunnossa, mutta alastulojälkiä sieltä löytyi aivan liian usein. Korjataan omat jäljet greeneillä, väylillä laitamme divotit paikoilleen ja bunkkereissa haravoimme jäljet. Näin kenttä pysyy hyvässä ja pelattavassa kunnossa. Tämä auttaa myös kenttämestariamme Teuvo Salmea omassa työssään. Teuvo tekee loistavaa työtä kenttämme eteen, jotta meillä olisi parhaat mahdolliset olosuhteet pelaamiseen. Ei siis pilata Tepun tekemää työtä jättäen korjaamatta jäljet, joita kenttään jätämme. Toinen asia, mikä liittyy kentän kunnostamiseen, on niin sanottu etuajo-oikeus. Kun kenttää ollaan hoitamassa, on pelaajan vastuu huolehtia siitä, että kentänhoitaja voi suorittaa työnsä turvallisesti ja rauhassa. Kentänhoitaja antaa ryhmälle merkin, kun palloa voi lyödä siihen suuntaan missä hän on. Kentänhoitajille ei myöskään huudella tai tiuskita. Jos putti ei putoa kuppiin on vika puttaajassa, putterissa tai ruohonleikkurissa, ei kentänhoitajassa tai ruohonleikkurista tulevassa äänessä. Leikkurit ovat kentällä meidän parhaaksemme, eivät kiusaamassa. Ei sitten tarvitse lyödä palloa sieltä kuuluisasta raffista. Tulevaksi kesäksi yritämme hoitaa lisää roskiksia teeboxeihin ja roskat, tupakantumpit, nuuskatyynyt yms. eivät enää pyöri jaloissa kentällä. Jokainen huolehtii roskat roskikseen niin kenttä pysyy siistinä. Kiitos!  :)

Tulevaksi kesäksi kasasimme myös kilpailutoimikunnan. Yritämme saada kilpailukalenteriin vaihtelevasti eri pelimuotoja. Tässä olemme vielä ihan alkutaipaleella ja ehdotuksia otetaan vastaan. Katsotaan sitten mitä pystymme toteuttamaan. Kilpailutoimikuntaan kuuluvien yhteystiedot ilmestyvät myös sivuillemme. Klubille on suunnitteilla postilaatikko, johon voi jättää palautetta tai ideoita johtokunnalle. Tyhjennän laatikon aina klubilta poistuessani, jotta asiat saapuvat johtokunnan tietoon mahdollisimman nopeasti. Risut ja ruusut otetaan avosylin vastaan. Parhaamme yritämme, että klubille ja meidän kentälle olisi kaikilla mukava tulla. Yhteishenkihän seurassamme on huippu tasolla ja siitä pidetään kiinni, että sellaisena se myös pysyy!

Hyvää kevään odotusta!

 Marko
 


 


Kesän pulinoita (20.7.2016)

Kapteeni eilen

Muutamaan kertaan on golfpalloja pitkin metsiä ja ryteikköjä etsiskelty  siitä lähtien kun golfseuran kapteenin tehtävät määriteltiin ensimmäisen kerran The Honorable Company of Edinburg Golfers-seuran toimesta maaliskuussa vuonna 1744. Samana vuonna laadittiin myös golfin ensimmäiset kirjalliset säännöt.

Seuran kapteenin tittelin tai arvon sai silloin pelaaja, joka voitti seuran mestaruuskilpailun eli kauden ainoan virallisen kisan.
Kapteenin tehtäviin kuuluivat tuolloin "the sole disposal of the booking money” sekä "the superintendency of the links”. Toisin sanoen hän vastasi seuran taloudesta sekä myös kentästä ja sen hoidosta. Tämän lisäksi hänen tuli selvittää jäsenten väliset esimielisyydet tai kuten sanonta kuului: "The Captain hasthe determination of disputes among golfers with the assistance of two or three of the players”.

Lyhyesti sanottuna hän oli seuran ylin henkilö, joka käytännössä vastasi kaikesta seuran toiminnasta. Näin oli vielä viime vuosisadalle asti ja brittiläisessä golfkulttuurissa kapteeni on edelleen seurassa erittäin arvostettu henkilö.

Kapteeni-käytäntöä noudatetaan vain niissä maissa, joissa brittiläinen golfkulttuuri on saanut jalansijaa. Monissa Euroopan maissa, kuten esim. Ruotsissa, sekä USA:ssa kapteenikäsite on käytännössä täysin tuntematon.

Alueellisesti Nakkila Golf kuuluu Lounais-Suomeen jonka jäsenseuroista kaikista muista  löytyy nimetty kapteeni, paitsi Ahvenanmaan kahdelta kentältä joissa käytössä em. Ruotsin malli, eli he eivät kapteeniperinnettä noudata. 

Suomen golfiin käytäntö kapteenista tuli vuonna 1932 kun Helsingin Golfklubi (HGK) perustettiin.


Kapteeni tänään

Tänä päivänä suurin osa kapteenin ”perinteisistä” tehtävistä on siirtynyt muille, puheenjohtajalle, toiminnanjohtajalle ja kenttämestarille. Luojalle kiitos siitä, muuten kapteenin löytäminen saattaisi olla ylivoimainen tehtävä.
Tietysti voitaisiin pelata kilpailu, yksi ja ainoa kesän aikana ja kilpailun voittaja saisi tai joutuisi ottamaan tehtävän hoitaakseen! Saattaisi tulla paljon putteja viimeisillä väylillä.
Kapteenin tärkeimmiksi tehtäviksi voidaankin määrittää seurahengen ylläpitäminen sekä golfetiketin ja -sääntöjen noudattamisen valvonta. Jokaisen kapteenin henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuu, miten hän niistä ja muista tehtävistään selviää.

Kapteeni on samalla seurassa varsin yksin, hän on ainoa toimitsija, jolla ei ole omaa toimikuntaa, mihin tukeutua, vaan hänen täytyy toimia itsenäisesti. Toki meillä Nakkila Golfissa seuran hallitus, joka myös nimeää tai valitsee kapteenin,  antaa hyvät eväät asioitten hoitoon ja lisäksi voisiko sanoa saumaton yhteistyö caddimasterin kanssa helpottaa asioitten eteenpäin viemistä.

Kapteenin on osattava myös ”vinoilla takaisin”!:-)

Kapteenitoimikunta
Olen kuluvan vuoden alusta ollut mukana myös golfliiton alaisessa kapteenitoimikunnassa. Ryhmä on koottu alueellisesti ympäri Suomea siten että meitä kapteeneita istuu ryhmässä kahdeksan henkilöä. Edustettuina ovat  Nokia River Golf, Tapiola Golf,  Kalajoki Golf, Mikkeli Golf, Espoo Golf, Linna Golf, Tarina Golfin, sekä minä täältä Nakkilasta. Golfliiton puolelta ryhmässä on mukana Ale Valta.

Tapaamisia on alkuvuoden aikana ollut kaksi jonka lisäksi on pidetty yksi videokokous. Asiat ovat
toistaiseksi liittyneet kuluvan vuoden valtakunnalliseen kapteenitapaamiseen joka pidettiin kesäkuussa Katinkullassa. Tulevaisuudessa toimikunnan asialistalta löytyvät vuoden 2017 kapteenipäivät sekä valtakunnallisen koulutuksen alulle saattaminen ja käytäntöjen yhtenäistäminen ympäri Suomea.


Nakkila 2016

Kuluva kausi, joka muuten alkaa olla jo puolessavälissä, on ollut kentän kunnon osalta poikkeuksellisen hyvä. Väylät, raffit ja greenit kestävät hyvin vertailun muitten alueemme kenttien kanssa ja miksei laajemmaltikin. Ongelmakohtia kentältämme toki löytyy, mutta tulee aina muistaa mistä on lähdetty liikkeelle vuosituhannen vaihteessa ja varsinkin mitä on vuosien mittaan saatu aikaan. Iso kiitos siitä kenttäyhtiölle sekä seuran talkooväelle.
Tällä sponsori-, jäsen- ja pelaajamäärällä ei voida lähteä siitä että heti kun korjattavaa tai rakennettavaa löytyy, lähdetään kustannuksista välittämättä asiaa viemään eteenpäin, vaan ollaan viisaasti pidetty kenttää pelattavassa kunnossa, tehty asioita pikkuhiljaa sen mukaan mitä rahat ja voimavarat antavat myöten. Tämä lienee kenttäyhtiön ja seuran osalta toimintatapamme myös tulevaisuudessa.


Etiketti

Golfissa sana etiketti tuo väistämättä mieleen pukeutumiseen ja kentällä käyttäytymiseen liittyvät asiat. Onneksi  varsinkin pukeutuminen on tänä päivänä melko rentoa ja menossa siihen suuntaan ettei kukaan nyt ainakaan lajia vaihda sen takia että ohjeet liian tiukat.
Olimme puolisoni kanssa loppuvuonna 2015 Etelä-Afrikassa, Kap Kaupungin ympäristössä ja siellä kenttien paikallissäännöt määrittelivät melko tiukasti miten ja minkälaisissa asusteissa saa liikkua kentällä ja mitä vaatimuksia pitää noudattaa kun astut klubille. En tiedä miten olisivat toimineet jos farkut jalassa olisi kentälle koitettu, ehkä olisivat ehdottaneet pelaamista seuraavana päivänä!?


Nakkilassa haluaisin ehdottaa tai jopa vaatia noudattamista kahdessa etikettiin liittyvässä  asiassa.

Ensimmäinen asia on edelleen kentältä löytyvät tupakan tumpit ja tyhjät olut- tms.tölkit. Eikö voitaisi sopia että hoidetaan ne asianmukaiseen paikkaan eikä heitetä kentälle. Aiemmin klubeilta löytyi tyhjiä filmirullan koteloita, nykyään niitä ei enää ole kun kaikki kuvaavat digillä, mutta vaikka niin että pidetään tyhjä tölkki bagissa ja sujautetaan tumpit sinne, näin saadaan kentältä pois sellaista mikä ei sinne kuulu.

Toinen asia on ”Member of Board” paikat parkkipaikalla. Tarkoittaa siis sitä että kyseiset paikat varattu seuran puheenjohtajalle, sihteerille ja hallituksen jäsenille. Ei sen takia että matkaa caddiemasterin tiskille olisi 7m vähemmän, vaan siksi että jäsenet näkevät tai tietävät seuraa edustavien henkilöitten olevan kentällä joten voivat tarvittaessa tulla esittämään asioita jos sellaisia mahdollisesti on mielessä.
Kokeilkaapa vaikka muilla lähialueemme kentillä monennelleko väylälle ehditte ennen kuin teidät tulleen hakemaan pois kun parkkeeraatte autonne seuran puheenjohtajalle varatulle paikalle?! Ette kovin pitkälle, tai ainakin neuvotaan harjoittelemaan lukutaitoa.

Hyvää kesän jatkoa ja kohtuullisia pelejä
Ari Kokko


Meidän kenttä

Kesä on hyvällä alulla ja on aika miettiä mennyttä ja tulevaa.

Aloitin oman golfmailojen kantamisen ja fore-huudon huutamisen vuonna 2003 jolloin oma kotikenttämme oli totaalisen erilainen kuin mitä se on nyt ja varsinkaan mitä se tulee olemaan tulevina pelikausina.

Kenttä oli jo tuolloin 9-reikäinen, mutta kuitenkin täysin erilainen kuin tänä päivänä. Par-3 väyliä oli yhteensä 7 kappaletta, Par 4 ja Par 5 väyliä molempia yksi. Näistä väylistä on täysin ennallaan vielä kolme , väylät 2, 3 ja 8. Kaikki muut ovat vuosien saatossa kenttähenkilökunnan ja varsinkin ”old boss” Räikkösen Aarnen kovalla työllä saaneet nykymittansa ja –muotonsa. Voisi kuvitella, että lähipeli olisi hanskassa, kun on Par kolmosia muutaman kesän aikanaan tahkonnut, mutta mitä vielä, edelleen lyhyet väylät ovat niitä vaikeimpia eikä edelleenkään lyöntien mitta riitä pitkille väylille, mutta hauskaa on, se on pääasia. Se on vaan myönnettävä, että hieno harrastus tuli aloitettua  n. 35 vuotta liian myöhään.

 Kovasti ollaan, kuten kaikki tiedätte, menossa kentän osalta uutta kohti, kun laajennus 18-reikäiseksi otetaan kesän aikana käyttöön. Tosin ripaus vanhaakin tullaan taas kaivamaan esille, kun yllättävän vaikea, tiensuuntainen ja aikansa paras ja vaikein (lue: ainoa) Par 4 tulee saamaan täysimittaisen kentän päätösväylän numeron 18. Hukkipelaajat ja vasemmalta lyövät slaissarit vapiskaa, siellä on muuten Out-paalutkin! Oma slaissini taas koukkaa nykyisen 5.-väylän avauspaikan suuntaan, mutta ei vaaraa, avauksen pituus ei edelleenkään riitä, kuten jo kerroin… mutta taas forea huudetaan ja LUJAA!!

”Pelaan” kesän aikana lähes yhtä paljon kierroksia muilla kentillä kuin Nakkilassa ja tyytyväisenä voin toistaa useasti kuulemani kohteliaisuuden, että ”on teillä sitten hyvä ja rento tunnelma klubilla”. Aiemmin en tätä sanontaa ihmeemmin noteerannut, ajattelin, että kai noin kuuluu sanoa kun kerran golfareita ollaan. Nykyään allekirjoitan tämän ja olen siitä erittäin ylpeä. Meidän kenttä on maalaiskenttä (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) ja tulee sitä myös tulevaisuudessa olemaan. Klubille on helppo tulla. Kaikki toivotetaan tasavertaisina tervetulleiksi ja mikä parasta Meidän kentällä uskaltaa ja saa vinoilla takaisin!! 

Vuosittain saamme green card-suoritusten kautta paljon uusia, pelaavia jäseniä. Toivon, että me kokeneet  pelaajat huomioimme tämän, opastamme ja autamme edelleen. Muistetaan olla kohteliaita ja näin toivotetaan uudet jäsenet tervetulleeksi Meidän kentälle!
Golf-opetus sekä kaikki jaostot, juniorit, ladyt ja seniorit tekevät ja toimivat meillä todella laadukkaasti, joten jokaiselle, tasoituksesta riippumatta, löytyy mielekästä toimintaa.

Jotta kaikki ei olisi niin auvoista olen kiinnittänyt muutamaan parannusta vaativaan asiaan huomiota kevään kierrosten aikana. Kenttä on talvehtinut erittäin hyvin, greenit on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen hyvässä kunnossa, joten yritetään pitää ne myös sellaisina. Muistetaan paikata alastulojäljet, jos ei omaa niin ainakin kaksi muuta. Välittömästi paikattu jälki korjaantuu päivässä, korjaamaton ottaa aikaa pari viikkoa.  Toinen harmillinen asia on tupakan tumpit… Eikö voitais sopia, että kukin hoitaa omat natsansa omalla tavallaan lähimpään roskikseen, ei kentälle, ei tee-paikalle, ei edes ojaan eikä metsään.

Vuodet ovat siis muuttaneet kenttää, mutta niin ne ovat muuttaneet myös miestä. Tiedän kyllä, että harjoittelu parantaa tuloksia. Omalla kohdalla se ei vaan toimi koska en niin välitä treenata. Golf on todella mukava harrastus miellyttävässä seurassa, hyvin hoidetussa ympäristössä. Se riittää minulle. Jos en mitään muuta osaa, niin häviämisessä olen erittäin hyvä. En takuulla tiuski enkä etsi vikaa muualta, mitä nyt ehkä joskus omista vanhoista mailoista.
Tasoitukseni oli jo vuosiksi jämähtänyt paikoilleen, mutta viime kesä toi piristävän muutoksen… tosin ”väärään suuntaan” eli ylöspäin ja tuntuu suunta jatkuvan samoin kuin elopainon suhteen joka työterveyshuollon ja kaikenmaailman kehonkoostumusmittausten jälkeen on todettu olevan reilut sata kiloa. Tähän on kyllä kaksi ihan selkeää syytä eli klubikahvion korvapuustit ja Wallinin Teukan draiveri.. Tutussa äijäporukassa pelaamme aina olut/pullakahvi-panoksella ja vuosien saatossa  lyhyet metsälyöntini on ollut huomattavasti helpompi löytää kuin Teukan Nikellä pitkälle kajautetut pallot. Tosin tähänkin on tulossa muutos. Viime kesänä kohdalleni yhä useammin osunut maksumiehen rooli on toistunut kuluvana keväänä lähes joka kierroksella joten hyvässä tapauksessa  pääsen joskus vielä alle sadan kilon elopainoon!?

Klubikapteenina haluan toivottaa kaikille miellyttävää ja pelillisesti viihdyttävää kesää, jutellaan ja suunnitellaan lisää kun nähdään ”Meidän kentällä”

Ari Kokko   

Nakkila Golf ry. (NaG) - 02 537 4999 - nakkilagolf@nakkilagolf.fi - Suomalaisentie 71, 29250 NAKKILA